Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς ερασιτέχνη





Προς: Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό,
Κύριο Κίτσιο, Κύριο Γιαννακόπουλο.


Κύριοι παντελονάτοι με τα γένια και τα χτένια, στα του ερασιτέχνη, έχετε παρατηρήσει ότι το καράβι βυθίζεται; Έχετε καταλάβει πως το” πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ” τείνει να γίνει ανέκδοτο; Θα πάρετε καμιά φορά χαμπάρι πως διαλυόμαστε ή περιμένετε να βγει κάποια φωτεινή επιγραφή έξω από τα γραφεία σας;
Τα παραμυθάκια με τους Παναθηναϊκάρες και τους κακούς δράκους σιγά σιγά τελειώνουν. Γνωρίζουμε πλέον πράγματα και κάθε μέρα μαθαίνουμε και περισσότερα και κάποια στιγμή θα βγουν όλα στη φόρα και δε θα σας ξεπλένει τίποτα.

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν Παναθηναϊκοί επιχειρηματίες που ζητούσαν να αναλάβουν τμήματα και δεν το δέχεστε, γνωρίζουμε πως με το να ψάξετε χορηγούς ούτε καν ασχολείστε, γνωρίζουμε πως τα παιδιά του ΣΦΕΠ Καλαφάτη προσπαθούν να βοηθήσουν τμήματα, έχουν προσφέρει μέχρι και παίχτη στο Πόλο και όμως αρνείστε επανειλημμένως, την ίδια στιγμή που στον ερασιτέχνη δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να αγοράσετε ένα καφέ στους παίχτες.

Γνωρίζουμε πως η κατάσταση δεν είναι τωρινή και πως αυτά γίνονται για χρόνια και ακόμα θυμόμαστε κάποιοι συζητήσεις μας με παίχτες μικρών τμημάτων να διαμαρτύρονται γιατί πήγαιναν να παίξουν Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού και τη βγάζανε σε καφετέριες γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για ένα ξενοδοχείο. Παίχτες που δεν πληρωνόντουσαν αλλά θεωρούνταν δεδομένο ότι έπρεπε να προσφέρουν στο σύλλογο γιατί τον αγαπούσαν.

Και έτσι απαξιώθηκαν τα τμήματα, και έτσι διώξατε αθλητές, και έτσι φέρατε τον ερασιτέχνη σε αυτά τα χάλια. Αλλά βλέπεις έπρεπε να βγάλουμε το σκασμό για να μην θεωρηθούμε αχάριστοι, να κρύψουμε το ότι χανόμαστε για να μην χαρούν οι αντίπαλοι, να βάλουμε κάτω από το χαλί το διωγμό του Βλάσση, το ότι είναι κλειστό κλάμπ ο ερασιτέχνης τόσα χρόνια και τόσα άλλα, για χάρη μιας οικογένειας που έχει προσφέρει πολλά αλλά που πλέον δείχνει μια στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την ιστορία που έχει.

Όχι κύριοι Γιαννακόπουλοι, δεν έχετε μόνο εσείς ιστορία στον Παναθηναϊκό ούτε σας αποκάλεσε ο Απόστολος Νικολαΐδης αλεξιπτωτιστές όταν μπήκατε και βάλατε τα ωραία σας λεφτά στο σύλλογο. Μπράβο σας, αλλά κι εμείς βάζουμε αυτό που μας αναλογεί. Δε βγαίνουμε πολλές φορές για να μαζέψουμε λεφτά να δούμε Παναθηναϊκό, στερούμαστε πράγματα για τους συνδέσμους μας, αν είχαμε τα λεφτά σας θα κάναμε ότι πέρναγε από το χέρι μας για να σταματήσει πια αυτός ο μαρασμός των τμημάτων και κυρίως θα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ και άλλους να βοηθήσουν και δεν θα τους διώχναμε κακήν κακώς. Μπορεί να μη θέλετε να σας πάρει κανείς τη δόξα αλλά με αυτά που κάνετε θα χάσετε την υστεροφημία σας.

Ανοίξτε τις πόρτες του Ερασιτέχνη, αφήστε τον κόσμο να βοηθήσει, αφήστε και όποιον επιχειρηματία θέλει να δώσει ότι θέλει και μην κάνετε τους δύσκολους από τη στιγμή που στον Α.Ο. δεν υπάρχει σάλιο. Μην αφήνετε τον εγωισμό σας να καταστρέψει αυτό που όλοι αγαπάμε και αν θέλετε και μια συμβουλή από αυτούς που για σας ίσως είναι πλέμπα, αποσπαστείτε από το άρμα των Βαρδινογιάννηδων γιατί μόνο στο γκρεμό θα σας παρασύρει.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι δύο οικογενειών. Ανήκει στον κόσμο του και σε αυτόν πρέπει να γυρίσει. Και καθένας που αναλαμβάνει κάποιο τμήμα πρέπει να το θεωρεί τιμή του και όχι βάρος αλλιώς πολύ απλά δεν κάνει για μπροστάρης.

Δυστυχώς η ιστορία γράφει και εάν αφήσετε τον ερασιτέχνη στη μοίρα του θα σας γράψει με μαύρα γράμματα ως καταστροφείς του. Δείτε το βόλεϊ που παραπαίει και που εσύ Θανάση υποσχέθηκες να το κρατήσεις ψηλά όταν έδιωξες το Βλάσση. Κράτα λοιπόν το λόγο σου ή αν δεν μπορείς άφησε να σε βοηθήσουν όλοι, ο κόσμος, οι επιχειρηματίες, οι “Παναθηναϊκάρες” που κράζεις και καθένας που έχει ακόμα στη καρδιά του τον Παναθηναϊκό σα σύλλογο και ανατριχιάζει με τον ύμνο και βουρκώνει σε κάθε τίτλο και ζει και αναπνέει για το τριφύλλι.

Κανείς δε σου ζητάει να αιμορραγείς οικονομικά αν δεν μπορείς, κανείς δε σου ζητάει να πάρεις όλο το βάρος πάνω σου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως να μη στέκεσαι άλλο εμπόδιο ούτε εσύ ούτε τα γεροντοτσιράκια σου στον ερασιτέχνη και να εμποδίζεις κάθε κίνηση σωτηρίας οποιουδήποτε τμήματος απλά και μόνο για ένα γινάτι.

Ο Παναθηναϊκός ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει σε κανέναν από εσάς, ο Παναθηναϊκός είναι ο κόσμος και η ιστορία του, και όσο το σέβεστε αυτό θα σας γράφει με χρυσά γράμματα, όταν το ξεχάσετε ή ηθελημένα το κάνετε στην άκρη θα το βρείτε μπροστά σας αργά ή γρήγορα πράγμα που κανείς δεν θέλει…

Όσο για τον κόσμο, τους απλούς Παναθηναϊκούς, και τους συνδεσμίτες στη πλειοψηφία τους, να θυμάστε πως Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, βοηθείστε, ενημερωθείτε, μην είστε θύματα των 2 εφημερίδων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και όχι του Παναθηναϊκού.

Για να λέτε πως δεν είστε με κανένα Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλο, Κίτσιο κ.ο.κ. αλλά με τον Παναθηναϊκό πρέπει να το αποδεικνύετε εκεί που πραγματικά σας χρειάζεται και όχι μόνο στα λόγια. Όλοι οι απλοί Παναθηναϊκοί, όλοι οι σύνδεσμοι, όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί, οι παλαίμαχοι πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, πρέπει να βγουν και να μιλήσουν για την κατάντια του ερασιτέχνη, για το τμήμα του ανδρικού βόλεϊ που υπάρχει κίνδυνος σύμφωνα με δημοσιεύματα να μη κατέβει στο πρωτάθλημα ή στην ευρώπη. Να μιλήσουν για το τμήμα πόλο που φυτοζωεί, για τους αθλητές των ερασιτεχνικών που δεν τους αγοράζουν ούτε τις φανέλες που να έχουν πάνω το τριφύλλι, για τα τμήματα που αύριο μεθαύριο θα στείλουν κάποιοι από εσάς τα δικά τους παιδιά για να αθληθούν και που ίσως γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές που το όνομα τους θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Για να φτάσουμε εκεί αύριο, πρέπει να τον σώσουμε σήμερα, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσει να βγάζει πρωταθλητές και όχι όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια που όποιος ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό να φεύγει και να πηγαίνει στον Πανελλήνιο και το γαύρο.

Όσοι από εσάς δεν είστε Παναθηναϊκοί μόνο για τη λεζάντα, όσοι ακόμα γουστάρετε τα πρωινά τραγούδια στο τάφο του Ινδού, τις αγκαλιές με τους παίχτες και τις παίχτριες των τμημάτων, την αθλήτρια που είδα να κάνει ποδήλατο με το τριφύλλι στη πλάτη και της κόρναρα στο δρόμο, για τους πολίστες που δάκρυσαν όταν γεμίσαμε το γήπεδο για πάρτι τους και σώσαμε τη κατηγορία, για τα ταξίδια στη Μαγιόρκα και στη Μόντενα…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ ΜΟΥ ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟ!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ…




Υγ. Ελπίζω οι φήμες που λένε πως οι Γιαννακόπουλοι ψάχνουν πάτημα σε τυχόν αντιδράσεις για να φύγουν από το μπάσκετ να μην ισχύουν. Θα είναι κρίμα για την ιστορία τους και το όσα έχουν προσφέρει να ψάξουν για δικαιολογίες στη δίκαιη ανησυχία του κόσμου για το μέλλον των τμημάτων.




απο 


Respect στον συντακτη!!!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου