Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Χεν Τεν Κατε





- Είστε ενήμερος για τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό;
 
Οταν έφτασα στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο, είδα τις εφημερίδες. Δεν ξέρω ελληνικά, αλλά όταν είδα στα πρωτοσέλιδα τα πρόσωπα όλων των μετόχων μαζί κατάλαβα τι γίνεται. Ξέρετε, στην Μπαρτσελόνα υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος για όλα τα αθλήματα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ κλπ. Και πολλοί αντιπρόεδροι, ένας για το κάθε άθλημα, και κυλάνε όλα ομαλά. Στον Παναθηναϊκό έχουν μαζευτεί πολλοί πρόεδροι και αυτό δεν βοηθάει.



Πολλοί παίκτες είπαν ότι αν μένατε, ίσως να χανόταν ο τίτλος.
 
"Μην ξαναλέω τα ίδια. Ακούστε, δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω τον Νιόπλια. Είναι καλός άνθρωπος, ίσως και σπουδαίος προπονητής, δεν ξέρω. Έκανε καλή δουλειά γιατί πήρε το νταμπλ αλλά οι 33 πόντοι που βρήκε από εμένα, τον βοήθησαν πολύ και όφειλε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό για τη δουλειά μου".



Έφτασε, νομίζετε, η ώρα του Παναθηναϊκού να κυριαρχήσει;
 
"Με το που ήλθα, είδα στην πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας φωτογραφίες του Βαρδινογιάννη, του Πατέρα, του Γιαννακόπουλου και του γιού του. Χαζός δεν είμαι. Κατάλαβα αμέσως πως πάλι έχουμε πόλεμο. Πώς να κυριαρχήσεις έτσι; Χωρίς σταθερότητα πώς; Πόσους προπονητές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Μπορούν να τους μετρήσουν; Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι πρέπει να κοιτάει το δικό του δρόμο και όχι τι κάνει ο Ολυμπιακός".





Περί οικονομικής κρίσης
 
"Μόνο αν φτιάξει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο μπορεί να εκτοξευθεί αλλά και πάλι οι διαφορές θα είναι μεγάλες με τα κυρίαρχα ευρωπαϊκά κλαμπ


Περι μπατζετ

"Του Παναθηναϊκού είναι 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή 40 εκατ. πραγματικό γιατί φουσκώνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα. Πώς να ανταγωνιστεί ομάδες των 250 και 300 εκατ. ευρώ; Το ίδιο ισχύει και για τις ολλανδικές ομάδες. Ούτε αυτές μπορούν πλέον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου